• Home
 • Meten = weten
 • Advies
 • Wat verwachten
 • Gewichtsproblemen
 • Voedingsprogramma
 • Bedrijven
 • Infosessies
 • Getuigenissen
 • Contact
 • Tele- videoconsultatie
 • Tinne Willems
  voedings- en gezondheidsadvies
  De Sensewear
  De Sensewear is een revolutionair en compact toestel dat zorgt voor een automatische en permanente monitoring van energieverbruik, fysische activiteit en slaap. Naast het begeleiden van revalidatie- en obesitaspatiënten, helpt deze multi-sensor monitor bij het coachen en het motiveren van iedereen die zijn actieve levensstijl wil verbeteren.
  De Armband, die 24/24 wordt gedragen aan de rechter bovenarm, meet vanuit 5 sensoren een aantal fysiologische lichaamssignalen en berekent het energieverbruik (in cals (kcal) en MET's) én de intensiteit en duur van de fysieke activiteit.

  Coaching naar een gezondere levensstijl

  Sonja Kimpen zegt:

  De Sensewear is een ideaal hulpmiddel bij de coaching naar een gezondere levensstijl!

  De combinatie van voeding en beweging zorgt voor een gezonde levensstijl. Het is echter jammer genoeg veel te weinig geweten dat naast voeding en training elke vorm van beweging (hoe klein en hoe eenvoudig ook) van belang is en je stofwisseling op een positieve manier beïnvloedt. Deze onwetendheid creëert bij vele mensen een grote bewegingsloosheid wat gezondheidsklachten tot gevolg heeft.

  Bij de nieuwe opnames van 'Je Bent Wat Je Eet' droegen de deelnemers gedurende acht weken coaching de Sensewear Armband. Dit gaf sonja Kimpen de kans hun dagdagelijkse activiteiten exact te meten.

  De gegevens werden elke week ingelezen en besproken met de mensen. De kandidaten moesten dagelijks 10.000 stappen zetten om een stofwisselingsverhogend effect te bekomen. Dit bovenop hun trainingen in het fitnesscentrum.

  Waarom 10.000 stappen?

  Eerst en vooral omdat je dagelijks ongeveer 200 kilocalorieën (cals) extra verbruikt door 10.000 stappen te zetten. Een tweede goede reden: 10.000 zijn stappen makkelijk haalbaar als je er bewust van bent. Voor de kandidaten was het een 'eye-opener' om te merken hoe ze door hun gewone dagelijkse activiteiten (in huis rondlopen, trappen lopen, je auto sneller parkeren of laten staan) al snel 5000 stappen deden. Zonder al te veel moeite dus.
  Voor de andere 5000 moesten ze wél een extra inspanning doen. Maar de handige Sensewear display (horloge) was voor de kandidaten een stimulerend coachmiddel om extra te stappen, naast ook wat minder te happen. De duidelijk gedefinieerde target gaf hen een dagelijkse motivatieboost. De kandidaten hebben dankzij de Sensewear ervaren hoe snel je je stofwisseling kan beïnvloeden met een enorm resultaat op afslanken en een goed gevoel als resultaat.

  Maar ook als coach is de Sensewear een fantastisch hulpmiddel! Eindelijk weet je zonder twijfel hoeveel de mensen écht bewegen op een dag. Bovendien kan je aflezen hoe intens hun trainingen zijn en of ze ook een gezond slaappatroon handhaven. Voldoende kwaliteitsslaap is immers enorm belangrijk voor de recuperatie en de aanmaak van hormonen. De betere aanmaak van hormonen via voeding, slaap en beweging spelen een belangrijke ondersteunende rol bij het afslanken.

  Voor "Je Bent Wat Je Eet" was de Sensewear Armband een enorme troef ten opzichte van de vorige reeksen. Tot dan kon Sonja Kimpen de thuisbeweging van de deelnemers enkel beoordelen op basis wat ze haar vertelden. En zonder 'kwade opzet' te suggereren: uit onderzoek is wel gebleken dat mensen hun activiteitsgraad steeds overschatten. Dankzij de Sensewear is het nu dus niet meer een kwestie van interpreteren, maar van effectief weten.

  Met dank aan www.sensewear.be
  ©® Tinnne Willems 2021 | Website by cmn.be
  Tinne Willems - Voedingsdeskundige
  Info en contact
  0476 308 423
  Tinne Willems - Voedingsdeskundige
  Info en contact: 0476 308 423
  Tinne Willems
  Voedingsdeskundige
  Info en contact
  0476 308 423